Els treballadors públics no som els responsables d’aquesta crisi

Som treballadors de Catalunya Ràdio.enganxina

Sí, treballem per a l’Administració Pública, en aquest cas la Generalitat de Catalunya, però NO SOM RESPONSABLES D’AQUESTA CRISI. Ni els funcionaris, ni els treballadors públics, som els culpables d’aquesta situació.No som funcionaris, però, com a altres col·lectius que tampoc ho són, se’ns apliquen totes les retallades de la funció pública. També se’ns aplica tot el pitjor de la nova Reforma Laboral.Diuen, els que ens volen atacar, que som uns privilegiats, però el nostre únic privilegi és treballar, i fer-ho en una feina que ens apassiona

LA PÈRDUA DE PODER ADQUISITIU DELS TREBALLADORS DE CATALUNYA RÀDIO ÉS, ARA MATEIX, DEL 30%Com la resta de treballadors públics, vivim immersos en un clima de retallada constant. El nostre SOU ESTÀ CONGELAT des del 2009. Des d’aleshores no ens han fet cap increment salarial de l’IPC. El 2011, VOLUNTÀRIAMENT, ens vam rebaixar el sou un 5%, que encara no hem recuperat i se’ns continua aplicant. La cosa no ha acabat aquí. El 2012, el govern de Mariano Rajoy va decidir eliminar una paga extra. Per tant, vam afegir una nova retallada del 7,14% del nostre salari. Perquè la paga de Nadal no ens la regalen, és una part del nostre sou. El 2013, el govern de la Generalitat ja ha decidit tornar a eliminar-nos una altra mensualitat i, per tant, afegim una nova retallada del 7,14%. Ens han eliminat, com a la resta de treballadors públics, tots els drets socials que s’havien aconseguit durant anys de negociació col·lectiva: ajuda menjador, ajuda per fills, fons social i pla de pensions. Per tant, si sumem les retallades i la resta de mesures que se’ns han aplicat, la nostra pèrdua de poder adquisitiu és del 30%.

EL SOU MITJÀ D’UN TREBALLADOR DE CATALUNYA RÀDIO ÉS DE 30 MIL EUROS BRUTS A L’ANY, NO 60 MIL

El sou mitjà d’un treballador de Catalunya Ràdio pel 2013 serà de 30 mil euros bruts a l’any. La nostra conciliació familiar és complicada, com altres treballadors, perquè treballem els 365 dies de l’any i les 24 hores del dia. Sempre hi ha programació en directe. La nostra jornada laboral és irregular i et poden canviar el torn d’un dia per l’altre. I sí, cobrem complements per aquest motiu, del tipus de 67 euros bruts mensuals per treballar tots els caps de setmana de l’any. Som 420 treballadors però formem part d’un grup d’emissores, quatre en concret: Catalunya Ràdio, Catalunya Informació, iCat.cat i Catalunya Música.

UNA NOVA RETALLADA: MOLT MÉS SUPERIOR I PER SEMPRE

Ara ens diuen que ens hem de tornar a retallar els salaris perquè els diners de la Generalitat no són suficients. I ens comuniquen que la nova retallada ha de ser molt superior a la de la resta de l’Administració Pública. I, a més, que el que perdem ara de sou, no ho podrem recuperar. I ens diuen que NO es poden tocar les quantitats que cobren les productores externes, és a dir, els que no són treballadors de la nostra empresa: la iniciativa privada. I ho diuen perquè això significaria posar en perill el model de ràdio i televisió públiques catalanes. Però de quin model estem parlant?

EL MODEL ACTUAL DE LA CCMA: LES EMPRESES PRIVADES I ELS DIRECTIUS SÓN ELS QUE MÉS COBREN

D’un model on els que més cobren són les empreses privades i els directius. Un model on les persones de l’alta direcció de la CCMA, que suposem que són els directors de les empreses i els 5 membres del Consell de Govern, van percebre 1.200.000 euros el 2012. Si fem els càlculs, cobren com un conseller de la Generalitat. Un model on no se sap què cobren les persones que ens dirigeixen, ni a la ràdio, ni a la tele ni a la CCMA. Un model on el 75% de la despesa que es destina a complements no és pública perquè aquests complements no estan regulats per conveni. I necessitem que es regulin. Un model on alguns directius o caps cobren el doble del que marca el conveni. Un model on els que negocien amb nosaltres són els que més cobren i, per tant, no volen parlar de retallades no lineals: diuen que a tothom, cobri el que cobri, se li ha de retallar igual. Un model on els que ens manen no volen, de cap de les maneres, que els sous dels caps i directius quedin recollits en conveni. Prefereixen administrar diners públics com han fet fins ara, atorgant salaris a dit i de manera arbitrària.

I aquest model NO es pot tocar. Perquè és el seu model. Però no és el model dels treballadors de Catalunya Ràdio.

COM ÉS EL NOSTRE MODEL?

Un model fort, competitiu i amb presència a tot el territori. On se sàpiga en què es gasten els diners públics que ens dóna la Generalitat. I això significa publicar els salaris de tothom. Però també si els directius tenen targeta VISA adscrita, si tenen dietes, si tenen plaça de pàrquing gratis… On se sàpiga els diners que reben les empreses privades que treballen per a Catalunya Ràdio. On la gestió sigui transparent, cosa que no ha existit fins ara.

NOSALTRES ENS COMPROMETEM

A mantenir la vocació i la nostra passió per la feina.

A continuar treballant les 24 hores els 365 dies de l’any demanant la comprensió a les nostres famílies per perdre’ns dies de Nadal, caps d’any o festes d’aniversari.

A continuar sent exigents amb la nostra feina.

A continuar creient-nos que fem un servei important per al país.

A continuar lluitant per ser la ràdio de tots i, per tant, que el territori tingui presència a l’antena de les emissores de Catalunya Ràdio.

A continuar imaginant i presentant projectes que millorin el producte final.

A continuar sentint que som la ràdio nacional de Catalunya i que #totsSomCatRàdio.

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en #Totssomcatradio i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s