Un nou cop contra Catalunya Ràdio

El 30 d’abril, els treballadors de Catalunya Ràdio vam dir adéu a la trentena de corresponsals que durant tota la història de la nostra emissora ens han ajudat a informar del territori. Va ser un cop molt fort perquè, per tots nosaltres, significava la mort d’un model de fer ràdio i ho vam volem escenificar amb un minut de silenci.

Avui hem rebut un nou cop: sabem que els que fins dimarts eren els nostres corresponsals, ara són nous corresponsals de territori de l’emissora Rac 1 del Grup Godó. Una vegada més. Un nou cop contra Catalunya Ràdio i un nou “favor” al Grup Godó, que només s’està aprofitant de les nostres errades i falta de projecte. Haurem de recordar com Monserrat Minobis va deixar marxar, de mala manera, en Jordi Basté i el Toni Clapés; com Oleguer Sarsanedas va decidir que no ens calia l’Antoni Bassas; com Ramon Mateu va decidir que podia compaginar la direcció de Catalunya Ràdio i la de la CCMA, una bicefàlia que ha fet que no tinguéssim director perquè ni tan sols ocupava el seu despatx. I ara en Fèlix Riera, juntament amb la direcció de la CCMA, es veuen capaços d’inventar un nou model per cobrir el territori mentre els de l’altra vorera s’aprofiten del que teníem. I no tenen cap problema a parlar públicament dels últims resultats d’audiència, i provocar nous abandonaments.

Ja fa anys que els treballadors de la ràdio nacional de Catalunya assistim al desmantellament de la nostra emissora amb apostes i decisions per part de les diferents direccions que ens estan condemnant al fracàs. Els últims resultats de l’EGM demostren que estem en un moment delicat de la nostra història i qualsevol moviment en fals ens pot abocar al fracàs absolut. Els treballadors en som molt conscients i manifestem la nostra preocupació, sobretot perquè encara és hora que alguna direcció deixi les seves apostes personals i les seves dèries per engegar un projecte de Catalunya Ràdio que la retorni a ser allò que mereix el país. De fet, l’única mesura que volen emprendre és castigar laboralment els treballadors que amb la seva força, constància, voluntat, qualitat i esforç han fet que els resultats no siguin encara pitjors. No hi ha idees, només càstig. No hi ha modernització, només noves retallades.

I la plantilla de Catalunya Ràdio diu que ja n’hi ha prou d’experiments. Ja n’hi ha prou de formar professionals perquè facin gran el Grup Godó. Li diem al Govern de Catalunya, a la direcció de la CCMA i a la direcció de Catalunya Ràdio que ja n’hi ha prou de beneficiar la privada amb el desmantellament de Catalunya Ràdio. El nostre país mereix un projecte de ràdio nacional competitiu i eficaç. No es pot deixar la informació en mans d’interessos privats. No es pot parlar d’estructures d’estat en programes electorals, de ser líders en discursos al Parlament i, en el dia a dia, enfonsar la ràdio nacional de Catalunya i votar a favor del desmantellament. Ja no ens els creiem. No ho podem fer perquè els que en manen no senten ni sentiran el que significa formar part de la ràdio nacional de Catalunya.

Comitè d’empresa de Catalunya Ràdio

Barcelona, 2 de maig del 2013

Aquesta entrada ha esta publicada en #corresponsalscatradio, #Totssomcatradio, CCMA, Mitjans en Lluita. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s