DUART, EL BRAÇ EXECUTOR DELS PLANS DEL GOVERN

    logos comites

Més d’un miler de treballadors de Tv3 i Catalunya Ràdio han exigit la dimissió del president de la CCMA, Brauli Duart, en les Assemblees Generals convocades d’urgència a cada empresa.

El Consell de Govern de la CCMA ha aprovat un pla d’acomiadaments col·lectiu que afectaria 312 treballadors i que aniria acompanyat d’una nova rebaixa salarial que seria del 7’5%.

Per poder fer els acomiadaments, el Consell de Govern ha decidit trencar les negociacions de Conveni i ha comunicat aquest trencament de manera irregular, fora de les meses de negociació.

Els treballadors han rebutjat frontalment la pretensió del Consell de Govern que evidencia que han estat fingint una negociació de Conveni quan realment sempre han tingut l’objectiu de desmantellar la televisió i la ràdio públiques catalanes i d’aprimar les seves plantilles.

Aquest fet ja l’havien denunciat els comitès de les dues empreses en la comprareixença a la comissió de Control del Parlament del 10 de maig quan van explicar com reiteradament Duart s’ha dedicat a externalitzar la negociació, utilitzant el Parlament i els mitjans, per sabotejar-la.

S’ha demostrat que l’última opció de Duart, l’ERO, sempre ha estat la primera i l’única, i una mostra d’això és com la direcció ha rebutjat vies d’estalvi, que podia aplicar de manera immediata, com ara l’ eliminació de les retribucions excloses de conveni o la rebaixa dels sous dels directius.

ls Comitès assenyalem tot l’equip de govern de la CCMA, així com els directius de les dues empreses, com a responsables dels acomiadaments projectats. També és responsable el govern de la Generalitat que ha autoritzat aquesta decisió sense esgotar la via de la negociació i sense comptar amb el suport de cap altre grup parlamentari.

Un govern no pot basar la viabilitat econòmica del país en acomiadaments de treballadors. Evidentment ens referim a tots els treballadors que s’han vist, es veuen i es veuran afectats per acomiadaments i abocats a l’atur permanent perquè els responsables polítics són incapaços de generar llocs de treball.

Volem subrratllar que l’acomiadament col·lectiu a TVC i a CR suposaria, o bé un afebliment del servei públic per falta de treballadors o bé una privatització d’una propietat pública en benefici d’interessos privats. Les dues vies constituexen una estafa al ciutadà, i realment no suposen cap estalvi.

    Les assemblees dels treballadors de TVC i CR han plantejat noves mobilitzacions i accions jurídiques que es concretaran els propers dies.


    NO ACCEPTAREM CAP ACOMIADAMENT!

Sant Joan Despí / Barcelona, 12 de juny de 2013

Aquesta entrada ha esta publicada en #Totssomcatradio. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s